Ads 468x60px

Saturday, 10 January 2015

Tips Mudah Betulkan Zip Rosak


Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Terima kasih kerana sudi di blog ini! Saya doakan anda sentiasa sihat dan ceria selalu.

Selalunya kalau zip beg dah rosak, mesti kita terus buang kan!??

Tapi, kalau beg tu baru jer pakai tiba-tiba zip rosak, takkan nak buang macam tu jer. Sayang tu. Kadang-kadang bukannya murah harga dia.



Ok lah untuk entry kali ni, saya nak share tips mudah untuk membetulkan zip beg rosak.

Cara Betulkan Zip Rosak

Sebelum mulakan 'operasi' betulkan zip ni, anda perlu ada playar. 

Kalau tak der, tebalkan muka g pinjam dengan jiran jer. Macam saya buat...hihi.

Ok lah, step dia mudah jer. 

Anda hanya perlu ketipkan kepala zip belah bawah macam gambar kat bawah ni.



Agak-agak kalau tak faham, mungkin boleh tengok kat you tube ni.

Quick Tip To Repair A Zip: http://youtu.be/Z-s0jJheo6w

Ni beg Si Husna. Hadiah dari mak angkat dia.



Ni beg si Aiman. Beg ni hadiah yang cikgu sekolah bagi. Masa bawak balik tu zip dia memang dah tak berfungsi. Takkan nak buang macam tu jer, sayang kot. Belum guna pun lagi.  

Dah siap...tak sampai 5 minit...hihi. Selamat mencuba!

Sekian dulu entry untuk kali ni, semoga ia memberi manfaat kepada anda dan jangan lupa 'like' entry ni. Mana tahu rakan anda pun mencari info yang sama..:-)




blogger templatesblogger widgets

0 comments:

Post a Comment

 
Blogger Templates