Ads 468x60px

Tuesday, 1 April 2014

Berenang di Kolam Renang Cheras

Assalamulaikum w.b.t dan Salam Sejahtera.

Bila hujung minggu je mesti pening kepala fikir nak bawak anak pergi jalan-jalan kan?

Nak2 bila time hujung bulan. Bak kata orang time 'poket kering'....hihi.

Apa kata korang cuba pergi Kolam Renang Cheras. Senang je kot nak 
cari Kolam Renang cheras ni sebab ia berhadapan dengan pusat perubatan UKM ("PPUKM") dan dekat dengan stadium bola sepak Cheras.





Saya selalu jugak bawa anak-anak pergi Kolam  Renang Cheras ni tapi baru berpeluang nak bercerita pasal ni.

Sebenarnya kami pergi Kolam Renang Cheras ni masa bulan February haritu. Punya la malas nak menulis...hihi.

Opss lupa plak nak cerita pasal caj masuk ke Kolam Renang cheras ni. Mesti korang nak tahu kan???


  • Dewasa - RM 3 per entry
  • Kanak2 - RM 1 per entry
Sepanjang bulan February free of charge sebab sempena Hari Wilayah. Fuhhh...jimat duit masa pergi hari tu..hihi poyo jer kan.

Masa nak masuk ke Kolam renang Cheras ni, korang akan nampak waktu2 yang kita boleh masa ke kolam ni.

Alamak..tak ingat la pulak waktu-waktu dia. Selalunya kami pergi ke Kolam Renang Cheras ni dari pukul 3 sampai 5 petang.

Perghhh..lama kan? Budak-budak kalau dah jumpa air memang tak ingat dunia.

Selepas jam 5 petang dah kena keluar dari Kolam Renang Cheras ni sebab ada sesi latihan berenang.



Kalau nak tahu pasal kelas berenang di Kolam Renang Cheras ni boleh baca pada kertas yang ditampal sebelum korang masuk ke dalam tu.

















Poksu n acik yang dipaksa rela untuk jaga budak budak ni ....huhu.









Untuk masuk ke kolam yang besar ni, korang kena pakai swim suit. Klu tak terpaksa la korang tengok je orang mandi macam pok su...hihi.

Ok lah semoga catatan ni bermanfaat untuk korang semua.

Adios...

Jika anda rasa entry ni best, sila 'like' untuk manfaat kawan-kawan lain :-)







blogger templatesblogger widgets

2 comments:

  1. Assalamualaikum,

    Saya personal trainer renang. Saya mengajar di area Gombak, batu caves, cheras, KL. Saya mengajar pada mereka yang boleh sediakan swimming pool sendiri. contohnya di condo/apartment.

    Terbuka untuk pelajar pada semua peringkat umur.

    waktu belajar, boleh hubungi saya untuk berbincang

    harga (1sesi/ sejam)
    - seorang RM30
    - 3 orang dan ketas (RM25 seorang)

    kategori :
    – untuk yang ingin dan baru belajar
    – untuk yang takut air
    – untuk yang ingin mengetahui keempat2 stroke. (freestyle, breaststroke, backstroke, butterfly)
    – untuk memantapkan stroke

    Boleh contact saya Lukman (0133789755)

    terima kasih

    ReplyDelete
    Replies
    1. u certified trainer ke?

      Delete

 
Blogger Templates